9.10.14

Όταν η κυβέρνηση γίνεται αντιπολίτευση...

 
Η έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σημερινών εφημερίδων, με την αντιπολιτευτική ρητορική της κυβέρνησης να μπαίνει στο στόχαστρο του σχολιασμού.
 Αναφορά γίνεται επίσης στις...
εσωτερικές κόντρες και την έλλειψη ενδοκυβερνητικής εμπιστοσύνης που η πρόταση για την ανανέωση της κυβερνητικής εμπιστοσύνης έφερε στην επιφάνεια.
Για «κυβέρνηση σε ρόλο αντιπολίτευσης»  κάνει λόγο η «Εφημερίδα των Συντακτών», που εκτιμά ότι για να κρύψουν την αποτυχία τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνολογία και πόλωση η τακτική της κυβέρνησης... Βορίδη κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης για την κυβερνητική εμπιστοσύνη που έκανε λόγο ακόμα και για κομουνιστικό κίνδυνο σε περίπτωση επικράτησησς του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κλίμα ηττοπάθειας ήταν εμφανές στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», το σχόλιο της εφημερίδας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή «Αυγή» που βλέπει τη «νυν κυβέρνηση να αντιπολιτεύεται την επόμενη». «Ουσιαστικά η πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου μετατράπηκε σε πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!» σχολιάζει η εφημερίδα με αφορμή την κυβερνητική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η εικόνα της κυβέρνησης στη Βουλή ήταν ενδεικτική του κλίματος διάλυσης. Ο Α. Σαμαράς, που προκάλεσε την συζήτηση και ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης, ήταν απών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος εμφανίσθηκε μόνο όταν μιλούσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, που αμφισβητείται από το Μαξίμου, παρουσιάσθηκε για λίγα λεπτά και δεν θα μιλήσει καθώς αναχωρεί για Νέα Υόρκη. Το έργο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ ανατέθηκε στην ακροδεξιά ρητορεία του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη», γράφει χαρακτηριστικά η «Αυγή». Αρρυθμίες στην κυβέρνηση βλέπει η εφημερίδα «Ελεθεροτυπία». Σχολιάζοντας τη χθεσινή πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για «πυροτεχνήματα και μάχη εντυπώσεων στη Βουλή» κάνει λόγο το «Έθνος».
Για «Κράμερ εναντίον Κράμερ» κάνουν λόγο «Τα Νέα», αναφερόμενα στην κόντρα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Βενιζέλο να ξεσπά για την εκ των έσω κριτική από ορισμένα στελέχη. «Οι συνεχείς εντάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν βεβαίως το άγχος των στελεχών του για την επιβίωση στη μάχη του σταυρού. Ωστόσο οι κραυγές και οι ψίθυροι δεν επιτρέπουν μία ψύχραιμη συζήτηση για το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, που συνίσταται στην αδυναμία χάραξης καθαρών διαχωριστικών γραμμών με τη συντηρητική παράταξη χωρίς να θιγεί η κυβερνητική συνεργασία. Παρά τη φθορά του, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διαθέτει το πλεονέκτημα του μεσαίου χώρου που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο σε μια συγκυρία που ευνοεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας», σχολιάζουν «Τα Νέα».  Η εφημερίδα δεν ξεχνά να δημοσιεύσει σε περίοπτη θέση τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την απασχόληση στο Μιλάνο, ότι «Αυτό το τρίμηνο επιστρέφουμε στην ανάπτυξη».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: