15.10.14

"Επιτυχία" Λοβέρδου οι λιγότερες αιτήσεις για μετεγγραφές...

loverdosΑναγορεύοντας σε επιτυχία τη συγκράτηση των αιτήσεων (πάντα σύμφωνα με τα...
στοιχεία του υπουργείου) "γύρω στις 15.000", ο κ. Λοβέρδος κρίνει ότι όλα βαίνουν καλώς και προαναγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
           
Δεν θα ξεπεράσουν τους 20.000 οι μετεγγραφόμενοι στα ΑΕΙ, υπολογίζει το υπουργείο βάσει της παρακολούθησης της διαδικασίας, η οποία έως χθες είχε αναδείξει 12.035 αιτήσεις για κωδικούς, προκειμένου να κατατεθούν οι αιτήσεις για μετεγγραφή (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ανέρχονται στις 10.170), ενώ η προθεσμία λήγει την Παρασκευή.

«Το υπουργείο εκτιμά ότι μπορεί να πάει γύρω στις 15.000», δήλωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι -μετά την έξαρση των πρώτων ημερών- «ο αριθμός αρχίζει να πέφτει».

Με την ίδια αισιόδοξη διάθεση ο υπουργός Παιδείας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ανακοίνωσε το «θετικό κλίμα» που υπάρχει σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση του ΑΣΕΠ για τη δρομολόγηση των προσλήψεων 15.000 εκπαιδευτικών για την επόμενη χρονιά.

Οπως δήλωσε, υπάρχει ειδική μελέτη που έχει δοθεί στον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα ευρωπαϊκά όργανα, στα οποία και έχει απευθύνει το αίτημα για την άρση της αναλογίας «1/10» (προσλήψεις/ συνταξιοδοτήσεις).

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι, αν ικανοποιηθεί το αίτημα, ο διαγωνισμός θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2015. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία των προσλήψεων θα προηγηθούν οι επιτυχόντες του 2008 που εδώ και έξι χρόνια αναμένουν τον διορισμό τους (!).

Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο ίδιος, «οι ειδικότητές τους δεν είναι οι κλασικές και θα απορροφηθούν πρώτοι και στη συνέχεια θα απορροφηθούν αυτοί από τον διαγωνισμό που θα αφορά κατά βάση τις μεγάλες ανάγκες μας σε φιλολόγους, σε μαθηματικούς, σε φυσικούς, σε δασκάλους, σε νηπιαγωγούς»...
Α.Ανδρ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: