10.10.14

Διεκόπη η δίκη Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο...



Μετά από ολιγόωρη διαδικασία διεκόπη για τις 23 Οκτωβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και...
των 16 συγκατηγορουμένων του, στη μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.
Η δίκη στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών ξεκίνησε με διαδικαστικά ζητήματα, καθώς η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τόσους κατηγορούμενους και δικηγόρους και η πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου από την επόμενη συνεδρίαση.
Παρόντες στο εδώλιο ήταν οι Α. Τσοχατζόπουλος, Αστ. Οικονομικής, Νίκος Ζήγρας, Γ. Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Γ. Σμπώκος, Π. Σταμάτης, Ο.Μελάς, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Κ. Αντωνιάδης, Φ. Αρβανίτης, Ν. Καρατζάς, Γ. Κωνσταντάτος.
Αντίθετα δεν ήταν στο ακροατήριο η Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και η Ευφροσύνη.
Η Βίκυ Σταμάτη προσκόμισε δια του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση βεβαίωση γιατρού ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ψυχική της υγεία.
Το ελληνικό δημόσιο και σε αυτή τη δίκη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση από τους κατηγορούμενους.
Υπενθυμίζεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους και είχε καταδικάσει τους 17 από τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση, ενώ το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός μέσα σε μία δεκαετία ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: