16.10.14

Την Πέμπτη η πρόταση Ντογιάκου για την παραπομπή της Χρυσής Αυγής...

Θα αφορά επίσης και στην παράταση της κράτησης των προφυλακισμένων
Σήμερα, Πέμπτη, κατατίθεται στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο ...κ. Ντογιάκος θα προτείνει ποιοι από τους 69 κατηγορουμένους θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι 29 από αυτούς είναι προφυλακισμένοι (εκ των οποίων οι 9 βουλευτές) για τους οποίους επίσης θα υποβάλλει πρόταση, αν δηλαδή πρέπει να παραταθεί η κράτησή τους ή να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την τελική απόφαση για την υπόθεση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση είναι πολυσέλιδη, αφορά σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, ενώ κρίσιμο θέμα είναι και ο χαρακτηρισμός του αν πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν το αδίκημα του άρθρου 187 του ΠΚ.

Στην ίδια πρόταση θα περιέχεται και ο φάκελος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υπόθεση που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα εκδικαστεί μαζί με την άλλη μεγάλη υπόθεση.

Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και η ανάκριση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και παραδόθηκε το υλικό της δικογραφίας από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Το βούλευμα αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου ένα δίμηνο όπως ορίζει ο νόμος και εκτός απροόπτου η δίκη θα αρχίσει το 2015. Πάντως μετά τον Απρίλιο συμπληρώνεται το 18μηνο προφυλάκισης για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο, αλλά και για τους βουλευτές Γιάννη Λαγό και Χρήστο Παπά. Μετά τον Απρίλιο θα αφεθούν ελεύθεροι.    

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: