22.10.14

Φάε, γιατί θα φωνάξω τον Λαφαζάνη!..

Και ξαφνικά ο Λαφαζάνης έγινε σταρ. Όχι ότι δεν είναι από χρόνια γνωστός για τη διαδρομή, τη δράση και τις απόψεις του, αλλά τώρα πια το...
όνομά του κάνει πιένες. Ο Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να βάλει τη φωτογραφία του στο ρούβλι που θα κυκλοφορήσει μόλις έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Άδωνις τον ανέδειξε ουσιαστικό αρχηγό της Αριστεράς -ο Τσίπρας είναι απλώς οδοντόκρεμα. Και το όργανο του ΚΚΕ τον τοποθετεί επικεφαλής της συμπαιγνίας που αποσκοπεί να παρασύρει τους κομμουνιστές στο πονηρό το μονοπάτι.

Το πράγμα έχει βεβαίως να κάνει με τη ζωτική ανάγκη της Δεξιάς, από αρχαιοτάτων χρόνων, να διαθέτει στην προπαγάνδα της έναν μπαμπούλα. Έναν τρομοκράτη των νοικοκυραίων -αν έχει και γένια, ακόμα καλύτερα. Χωρίς μπαμπούλα, η Δεξιά -και τώρα τελευταία και ο σύμμαχος- δεν κάνει. Πάρε λοιπόν να 'χεις και τρομοκρατικές συνιστώσες, και γουναράδικα, και κρεμάλες, και ό,τι άλλο έρχεται από το μπαούλο με την παλιά σαβούρα. Η διαφορά είναι ότι κάποτε κρεμούσαν το κεφάλι του μπαμπούλα από φανοστάτες. Τώρα το κρεμούν στα μανταλάκια του Τύπου τους και στη μπουγάδα των παραθύρων τους.

Με τον Λαφαζάνη όμως βρήκαν καινούργιες εφαρμογές. Το κεφάλι του εκτίθεται και σε χαρτονόμισμα. Να μάθουν οι νοικοκυρές της Ν.Δ. να μαλώνουν τα παιδιά τους: Φάε το φαΐ σου γιατί θα φωνάξω τον Λαφαζάνη. Κι αυτό έχει, όσο να πει την πλάκα του. Πιστοποιεί πόσα χαμένα τα έχουν, πόσο ξεπέφτουν στη φτήνια και πώς προβιβάζουν την ανοησία σε επικοινωνία για να γαντζωθούν στην εξουσία. Παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σαν μια φωλιά επικίνδυνων ανθρώπων. Μια συνωμοσία λίγο - πολύ των κατά Βορίδη κακών Ελλήνων κατά των καλών Ελλήνων.

Στο τελευταίο πάντως έχουν κι ένα δίκιο. Αυτό το μαγαζί, που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, είναι φωλιά επικίνδυνων ανθρώπων. Ο Λαφαζάνης, για παράδειγμα, επί είκοσι και πάνω χρόνια κάνει συστηματικά γνωστές τις απόψεις του και αποτρέπει την ηδονική για άλλα κόμματα ομοφωνία. Αλλά εκεί. Παραμένει. Και τον έχουν από πάνω και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Δεν φτάνει αυτό για να ανακηρυχθεί ο ίδιος επικίνδυνος και το κόμμα του ύποπτο; Φτάνει βέβαια. Κι αν δεν ληφθούν μέτρα εγκαίρως, μπορεί να ζήσουν ο Άδωνις κι ο Κυριάκος το δράμα να τον δουν και υπουργό...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: