8.10.14

Δεν έπεισαν τις Βρυξέλλες ούτε για την ανεργία...

samaras-venizelosΑπό τα 9,7 δισ. που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ, την ώρα που...
η Ισπανία εξασφάλισε 600 εκατ. ευρώ και η Ιταλία 400 εκατ. ευρώ. Στο Μιλάνο σήμερα ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφή για την ανεργία.
          
Μολονότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία και δεύτερη, μετά την Ισπανία, στην ανεργία των νέων, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονται για την απασχόληση.

Ανώτατος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες (Τρίτη) στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «για άγνωστο λόγο η Επιτροπή έχει μπλοκάρει τα κονδύλια για την ανεργία· προφανώς επειδή δεν εγκρίνει τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα».
oaed

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, διατίθενται συνολικά 9,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 6 δισ. ευρώ προορίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Συνολικά, οι 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν παρουσιάσει 40 προγράμματα, ενώ για παράδειγμα οι Γαλλία και Ισπανία έχουν λάβει μέχρι στιγμής συνολικά 1 δισ. ευρώ (600 εκατ. η Ισπανία και 400 εκατ. η Γαλλία).

Στη σύνοδο κορυφής για την ανεργία, που πραγματοποιείται σήμερα (Τετάρτη) στο Μιλάνο, θα παραβρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Αργά χθες το βράδυ πηγή του ελληνικού υπουργείου Εργασίας απέρριψε τα όσα είπε ο Γερμανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει απορροφήσει 130 εκατ. από τα συνολικά 390 που δικαιούται για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: