3.10.14

ΠΟΕΣΥ: Εξόφθαλμες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη ΝΕΡΙΤ...

Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ...


"Αυτό που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ...
μαύρη σελίδα στην ιστορία της ενημέρωσης, που εξακολουθεί να διασύρει τη χώρα μας διεθνώς", καταγγέλλει το 7ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε ψήφισμά του.


Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος:

"Οι σημερινές νέες παραιτήσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ ανάλογων παραιτήσεων το προηγούμενο διάστημα. Όλες μαζί αναδεικνύουν το θέμα των εξόφθαλμων κυβερνητικών παρεμβάσεων στο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα που θέλει να διεκδικεί το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αποδεικνύεται πλέον στην πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή επεσήμαιναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ότι δηλαδή αυτό που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ενημέρωσης, που εξακολουθεί να διασύρει τη χώρα μας διεθνώς.

Με την αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου η ΝΕΡΙΤ -και τυπικά πλέον δεν υπάρχει- συνειδητοποιούμε όλοι το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε πριν από 16 μήνες σε βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης στον τόπο μας.

Το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την αταλάντευτη θέση της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων, ότι έστω και τώρα μοναδική λύση στο απόλυτο αδιέξοδο που οδηγούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί, είναι Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΕΡΤ ΤΩΡΑ, με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας, της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού"...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: