7.10.14

Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός! ...



Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα το θετικό απ' αυτή την κυβέρνηση. Ο προϋπολογισμός εμπεδώνει το καθεστώς Μνημονίου με ακραία λιτότητα και ανεργία.


H...
συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει ο Σαμαράς θα διεξαχθεί μέσα σε ένα περιβάλλον θεσμικής αυθαιρεσίας, που συντελεί στην πολιτική αποσταθεροποίηση της μνημονιακής κυβερνητικής κοινοπραξίας. Πρώτον, θα λείπει ο πρωθυπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ζητεί την ψήφο των βουλευτών και υποτίθεται ότι κρίνεται. Δεύτερον, έχει κατατεθεί το προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα περί εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, αφού έχει συνταχθεί με απόλυτη προσήλωση στο Μνημόνιο. Τρίτον, ο προϋπολογισμός του 2015 είναι εξ ορισμού πλασματικός. Θα επανακαταρτιστεί, καθώς το αργότερο τον Μάρτιο θα προκύψει νέα κυβέρνηση, κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα θελήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο θα έχει ψηφιστεί από τον λαό.
Τον Σαμαρά, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, αλλά ο ακροδεξιάς προελεύσεως υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης. Το μήνυμα είναι σαφές: Η δικομματική κυβέρνηση είναι, κατά βάση, δεξιά. Το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου λειτουργεί ως τσόντα. Δεν αναγνωρίζεται ως ισότιμος εταίρος, ικανός να εκπροσωπεί το σύνολο της κυβέρνησης. Άλλωστε ο ίδιος ο Βενιζέλος τελεί υπό διαρκή πολιτική αμφισβήτηση, όχι μόνο από τους βουλευτές του κόμματός του, αλλά και ευρύτερα. Αν κρίνουμε από την προσπάθεια χθες του Σαμαρά να τον ξεπλύνει για τις ευθύνες του σχετικά με τον Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, ο Βενιζέλος είναι πολιτικά αιχμάλωτος στο αμαρτωλό παρελθόν του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: