3.10.14

Στην Αθήνα για ανεπίσημη επίσκεψη ο Γιούνκερ...

Eπίσκεψη στην Αθήνα -τη δεύτερη μέσα σε δύο μήνες- πραγματοποιεί σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε άτυπη συνάντηση και γεύμα εργασίας που θα έχει με...
τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να συζητηθεί η πορεία της Ελλάδας προς την έξοδο από το μνημόνιο, καθώς και η μέχρι τώρα εξέλιξη της 5ης αξιολόγησης της οικονομίας.
Άλλα δύο βασικά ζητήματα που αναμένεται να μπουν στο τραπέζι είναι το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
Στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, στις 4 Αυγούστου, ο κ. Γιούνκερ είχε αναφερθεί στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε για να καταφέρει να αντιταχθεί σε όσους ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από το ευρώ.
Επίσης στις 30 Αυγούστου, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και λίγο πριν την προπαρασκευαστική συνάντηση των Παρισίων ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος είχε αναφερθεί στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές που είχε τότε η επεικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: