8.10.14

Σε ετοιμότητα τα «κοράκια» για τους πλειστηριασμούς...



Η συμφωνία με την τρόικα για την τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών των ακινήτων οδηγεί σε ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας. Η διαδικασία που συμφωνήθηκε προβλέπει τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού στα...
2/3 της αντικειμενικής αξίας, αλλά εάν δεν προκύψει συναλλαγή η τιμή μπορεί να υποχωρήσει στο μισό της αντικειμενικής αξίας.

Εάν και εκεί δεν υπάρχει πώληση, αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη, είπε στην εφημερίδα Έθνος, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μία αγορά που δεν υπάρχουν εμπορικές τιμές ο πλειστηριασμός των ακινήτων ισοδυναμεί με ξεπούλημα, καθώς οι πολίτες που αγόρασαν τα ακίνητά τους σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από την αντικειμενική, θα τα βλέπουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό σε εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή από την τιμή αγοράς.

Σχετικά με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, το "Έθνος" σημειώνει, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ  πως το πρόβλημα στην αγορά ακινήτων μετά την κάθετη πτώση της ζήτησης είναι πως δεν υπάρχουν εμπορικές τιμές, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την εναρμόνιση αγοραίων και αντικειμενικών αξιών.

Στην  κατεύθυνση αυτή, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή προκειμένου να δημιουργήσει βάση δεδομένων με τις τιμές της αγοράς έως τα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας εξορθολογισμού των αντικειμενικών, ενώ διαψεύστηκε το σενάριο για μείωση των αντικειμενικών αξιών από τις αρχές του επόμενου έτους.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: