20.10.14

ΕΚΠΑ: Οι διοικητικοί μπήκαν στην Πρυτανεία...



... παρά την απαγόρευση (ΦΩΤΟ)...


Σε στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος. Όπως αναφέρει ο...
@makisSinodinos, οι διοικητικοί μπήκαν στην πρυτανεία παρά την απαγόρευση:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
(οι εργαζόμενοι μέσα στην αυλή και στο μπαλκόνι του ΕΚΠΑ)
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
(λίγο νωρίτερα, έξω από το κτίριο, από @dromografos)
«Μια φοιτητική κινητοποίηση δεν μπορεί να είναι ό λόγος για να κλείνει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες να κλειδώνονται μέσα, ο περιβάλλοντας δε χώρος να τίθεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που υποδηλώνεται από την ανακοίνωση της Πρυτανείας ότι ο τρόπος αυτός «….συνιστά χρήσιμο πρότυπο για την συνέχεια». Δηλαδή;  Μήπως όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων, της πανεπιστημιακής κοινότητας συνολικά, θα ακολουθείται η τακτική του κλειδώματος και της διακοπής της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών;», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος Διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ τονίζει πως συμμετέχει στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων στην διεκδίκηση, στην κινητοποίηση και στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση.
Επίσης, καλεί Πρυτανική Αρχή του ΕΚΠΑ «να εγκαταλείψει τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο του αυταρχισμού και την άρνηση διαλόγου με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας».
«Η δημοκρατία, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ο διάλογος είναι συστατικά στοιχεία της ίδιας της ύπαρξης του Πανεπιστημίου και της πανεπιστημιακής ζωής. Οφείλουμε να τα διαφυλάττουμε και ως κόρη οφθαλμού να τα περιφρουρήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: