4.10.14

Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο...

Εικόνα: Σπύρος Τσακίρης

Συννεφιασμένο και σε πολλές περιοχές βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Για σήμερα, Σάββατο, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα...
δυτικά οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έντασης 5 με 7 μποφόρ. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
  
  Αναλυτικότερα:
Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και στα βόρεια ωστόσο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο ωστόσο η θερμοκρασία βθα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Αντίθετα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια ωστόσο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή. Αρχικά προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης) και μάλιστα τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: