13.10.14

Σταθεροποιήθηκε η “Δημοκρατία” τους!…

Ευτυχώς που η λαοφιλής κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και η σταθερότητα, η ευημερία, η...
ανάπτυξη και όλες οι χαριτομενιές που ζούμε, μας κλείνουν το μάτι από χαρά μια και θα συνεχίσουν, όχι να περπατούν, αλλά να καλπάζουν προς τα κάπου.

Είπα ότι καλπάζουν προς τα κάπου και όχι συγκεκριμένα, γιατί είναι σαν αυτό το ερώτημα που μια ζωή με μπερδεύει, «Εννοείς αριστερά ή δεξιά, όπως σε βλέπω ή όπως με βλέπεις;».

Μπορεί λοιπόν όλες αυτές οι χαρές να πηγαίνουν όπου θέλουν προς το παρόν, οι περισσότεροι...
όμως συνάνθρωποί μας μένουν στο ίδιο σημείο. Γυρίζουν γύρω από αυτό και αφού κινούνται, μάλλον ζουν και θα πρέπει να πληρώνουν για να νιώθουν σωσμένοι, έχουν δεν έχουν.

Έχω πει κι άλλες φορές πως ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα πολύ καλά σχεδιασμένη και αρκετά πειστική.

Κουβεντιάζοντας με ένα γνωστό μου περί αυτών των θεμάτων, μου έριξε την ατάκα «Μωρέ ο Σαμαράς καλά τα λέει…». Το θέμα για εμένα δεν ήταν τι είπε, που άλλωστε έχει το δικαίωμα να έχει άποψη, όποια και αν είναι αυτή, αλλά το ότι καταφέρνουν με τα διάφορα τεχνάσματα να πείθουν, όσους πείθουν, που συνήθως είναι και όσοι χρειάζονται.

Τουλάχιστον μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Σαμαρά, νιώθουμε πιο σταθεροποιημένοι γιατί η Δημοκρατία μας απολαμβάνει τον ύπνο της και σσσ! Δεν τη βλέπετε πόσο όμορφα κοιμάται!

Εκείνοι όμως που πρέπει να έχουν μία μικρή ανησυχία στον ύπνο τους είναι τρεις -ανάμεσα από πολλούς- Καμπαλέρος της κυβέρνησης. Φήμες λένε ότι Βούλτεψη, Ντινόπουλος και Γιακουμάτος δε θα κατέχουν πια τα χρήσιμα πόστα που είχαν. Θα συνεχίσουν να παράγουν το πολύτιμο έργο τους ως προπαγανδιστές από τα διάφορα κρατικά κανάλια και υποκάναλα. Μη σας πω ότι είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν.

Αλλά βρε παιδιά, δεν είναι κρίμα κι άδικο να συμβεί αυτό, δεν πρόλαβαν να τον ζεστάνουν και ο άλλος τους παίρνει την καρέκλα. Άσε που αν δε φέρει -σε περίπτωση ανασχηματισμού- κάνα καλό κομμάτι στη θέση τους, δε θα έχουμε ποιον να σατιρίζουμε. Έτσι μας την έφερε με τον Χαρδούβελη και κάποια Σαββαΐδου στη θέση του Θεοχάρη.

Το σύστημα πάντως ξέρει να προστατεύει τα παιδιά του.

Για θυμηθείτε τους Παπανδρέου, Πάγκαλο, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμο, Στουρνάρα, και τόσους άλλους όλα αυτά τα χρόνια.

Για σκεφτείτε τώρα που είναι και τι κόστος έχουν για τη δουλειά που έκαναν εις βάρος μας.

Δεν είναι όμως μόνο το σύστημα που φταίει, είμαστε και εμείς που ζούσαμε αδιάφορα και επιτρέψαμε πολλά. Τώρα δεν είναι εύκολο να αντιστρέψουμε τα πράγματα, αλλά…

Προσωρινά πάντως σταθεροποιήθηκε η Δημοκρατία τους και η επιβίωσή τους.
* Νομίζω ότι η κα Βούλτεψη θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της τη στιλιστική αλλαγή που της προτείνω...
outelogos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: