8.10.14

Αναζητώντας τα αίτια της τραγωδίας...

Εκτός κινδύνου ο τραυματισμένος υπολοχαγός (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)...


Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα σύμφωνα με τους ειδικούς πραγματογνώμονες για το τι συνέβη χθες στο τραγικό στρατιωτικό δυστύχημα στο Βόλο όπου εξερράγη ένα ολμοβόλο και είχε ως αποτέλεσμα να...
χάσουν τη ζωή τους τρεις οπλίτες και να τραυματιστεί ένας ακόμη.

Αυτό είναι το στρατόπεδο στο Βόλο όπου δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου.
Δείτε το βίντεο...



Μιλώντας στο Star, ο πραγματογνώμονας Βασίλης Καπράλος εξήγησε πως ακριβώς λειτουργεί ένα ολμοβόλο.

«Το τμήμα όλμου αποτελείται από τον πυροσωλήνα, από τον κορμό με την εκρηκτική ύλη μέσα και από τα πτερύγια με το προωθητικό γέμισμα. Το ολμοβόλο είναι εμπροσθογεμές. Έγινε πρόωρη λειτουργία του πυροσωλήνα, εξερράγη το βλήμα και λόγω της μεγάλης ταχύτητας του tnt και της υψηλής θερμοκρασίας δημιουργήθηκε η πρόωρη λειτουργία του πυρομαχικού και είχαμε το σοβαρό ατύχημα.».

Ο ειδικός πυροτεχνουργός είπε ότι «Στα πυρομαχικά, η επίδραση του χρόνου, οι μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, ο κακός χειρισμός και η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, δημιουργούν στα πυρομαχικά φθορές και αλλοιώσεις… ατυχίες πυροδοτήσεως (δηλαδή να λειτουργήσει μόνο το προωθητικό γέμισμα και να μείνει το βλήμα μέσα στο σωλήνα) ή και πρόωρη λειτουργία».



Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασαν τόσο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και η πλειοψηφία των κομμάτων.

Θλίψη για τον χαμό των τριών παλικαριών

Οργή, θλίψη, πένθος και ένα μεγάλο «γιατί» επικρατεί στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η πιο πιθανή αιτία από την οποία προήλθε η έκρηξη όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου, είναι η αστοχία υλικού και όχι κάποιος λάθος χειρισμός από πλευράς των οπλιτών.
Στην ασύλλυπτη τραγωδία έχασαν τη ζωή τους ο επαγγελματίας οπλίτης λοχίας, Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών.



O επαγγελματίας οπλίτης Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών.



Και ο δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών


Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: