7.10.14

Προετοιμάζει την -σκληρή- στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ...

Την στάση τους στην τριήμερη συζήτηση επί του αιτήματος της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης αποφασίζουν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που θα...
πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Για αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζεται και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με την στάση πάντως του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ήδη αποφασισμένη και ιδιαιτέρως σκληρή και να μένουν μόνο οι τελευταίες «πινελιές» στην τακτική του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του κόμματος που θα πάρουν τον λόγο στην τριήμερη συζήτηση, θα επιχειρήσουν –ανάλογα με τον τομέα ευθύνης τους ο καθένας- να καλύψουν όλα τα «κενά» που θα αναδείξουν πιθανώς οι πολιτικοί τους αντίπαλοι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πείσουν για την ετοιμότητα του κόμματος να κυβερνήσει, όπως εκφράστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

Κατά τα λοιπά, θα ασκήσουν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε αποδρομή, σημειώνοντας ότι ψήφο εμπιστοσύνης θα έπρεπε να πάρει από τον λαό –προεξοφλώντας ότι από εκείνον δεν θα την πάρει- και όχι από τους βουλευτές της και ζητώντας εκ νέου εκλογές. Το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπιση των τεκταινομένων το τριήμερο, δε, φαίνεται ότι θα πέσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επίθεση στην κυβέρνηση πάντως, εξαπέλυσαν και χθες από την Κουμουνδούρου, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2015. «Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες από την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ για να καταρρεύσει ο μύθος περί φοροελαφρύνσεων», σημείωναν σε ανακοίνωση του κόμματος, κατηγορώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογουμένους», αλλά σύντομα αποδείχθηκε η αλήθεια, με τις εξαγγελίες του να πέφτουν στο κενό με τη δημοσίευση κιόλας του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

«Τα συνήθη υποζύγια θα κληθούν για ακόμη μία χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο», υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και της «Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης», τη συνέχιση της αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης «με το περιτύλιγμα της δήθεν μείωσης», όπως λένε, και την αύξηση των εσόδων στους έμμεσους φόρους.

«Οι εξαγγελίες του κ.Σαμαρά περί δήθεν μειώσεων στους συντελεστές φυσικών προσώπων εγκαταλείπονται, μπροστά στην αναγκαιότητα να υπηρετήσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια», λένε, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, να εκτιμά πως ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί, θα ψηφιστεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «πλαστό», υποστηρίζοντας ότι δίνει την άνεση στον Αντώνη Σαμαρά να υποσχεθεί πολλά πράγματα για τα οποία δεν θα κληθεί ποτέ να απολογηθεί, επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη ότι η καταληκτική ημερομηνία για την παρούσα κυβέρνηση είναι η έναρξη των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: