18.10.14

Ξανά στην πρέσα μισθοί, συντάξεις, ΕΚΑΣ ...


Μετά το φιάσκο Σαμαρά...
Μετά την «εντολή» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να «εφαρμοστεί το πρόγραμμα στήριξης που υπάρχει ήδη στην Ελλάδα», η τρόικα επαναφέρει ...
στο τραπέζι «ιδέες» για περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας


Το σύνολο των προβλέψεων του Μνημονίου, αλλά και κάθε προκλητική ιδέα που έχει προβληθεί κατά καιρούς, αξιώνουν ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, μετά το στραπάτσο της επιχείρησης "έξοδος στις αγορές", τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που συναντώνται με τους υπουργούς και προετοιμάζουν την τελική αξιολόγηση, που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», η τρόικα επανέφερε στο τραπέζι την παλαιότερη ιδέα για εξίσωση του κατώτατου μισθού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που σημαίνει ότι ο μισθός των 780 ευρώ (μεικτά) θα πρέπει να πέσει στα 586 ευρώ. Επιπλέον, ζητούν η ισχύουσα 15ετία για τη χορήγηση κατώτατης σύνταξης να μετατραπεί σε 20ετία, κάτι που συνεπάγεται ότι πολλοί θα χάσουν οριστικά τη δυνατότητα συνταξιοδότησης και θα περιοριστούν στη σύνταξη του ανασφάλιστου (360 ευρώ).
Στο στόχαστρο της τρόικας βρίσκεται και το ΕΚΑΣ, καθώς απαιτεί να καταργηθεί για όσους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη με το επιχείρημα ότι μπορεί να ξεπεράσουν τη σύνταξη ασφαλισμένου με 22-25 χρόνια εργασίας. Με λίγα λόγια, δημιουργείται και μηχανισμός συμπίεσης των συντάξεων προς τα 360 ευρώ, που περίπου συμπίπτει με το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" το οποίο υπερηφάνως υποσχέθηκε πριν από λίγες μέρες ο Αντ. Σαμαράς!

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: