11.10.14

Θάλαμοι καραντίνας για τον Έμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»...

Θάλαμοι καραντίνας για τον Έμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»
Θάλαμοι νοσηλείας με αρνητική πίεση σε απομονωμένη από το υπόλοιπο νοσοκομείο, πτέρυγα του ΓΝΑ, «Αμαλία Φλέμινγκ», είναι εδώ και μέρες σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθεί ...

πιθανά κρούσματα Έμπολα στη χώρα μας.

Η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων κρουσμάτων ίσως να είναι χαμηλή αλλά η Ελλάδα συμμορφώθηκε με ειδική οδηγία της Παγκόσμιας Οργάνωσης υγείας που ζητά και από τις ευρωπαϊκές χώρες να ετοιμαστούν για πιθανή εξάπλωση του ιού ο οποίος προκαλεί τον θάνατο σε τουλάχιστον 50% όσων προσβάλλει.

Στη χώρα μας, νοσοκομείο αναφοράς είναι το «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια, όπου ένα απομονωμένο κτίριο χωρίς άλλες δομές φιλοξενεί τους δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης με μεταδοτικά νοσήματα.

Οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, δεν είναι τίποτε άλλο από θαλάμους που μοιάζουν με αυτούς της ΜΕΘ, εξοπλισμένοι με αναπνευστήρες, εξοπλισμό διασωλήνωσης και μόνιτορ που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς.

Η βασική τους διαφορά συνίσταται στο ότι δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα, ότι εξαερίζονται με ειδικό σύστημα που φιλτράρει τον αέρα και όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα για να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτούς, ο αέρας που περιέχουν δεν βγαίνει προς τα έξω.

Τα δε άτομα που εισέρχονται σε αυτούς τους θαλάμους φορούν ειδικές ολόσωμες στολές και ειδικές μάσκες και γάντια τα οποία είναι τύπου TYVEK επιπέδου 4 που προορίζονται για επιδημίες και καλύπτουν όλο το κεφάλι και το σώμα.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: