18.10.14

Χαρδούβελης: Δεν είναι διαζύγιο από την τρόικα...

xardouvellis 

 

...απλά αλλάζουμε σχέση...

Υπέρ της γραμμής της πίστωσης χρόνου που προτείνουν οι δανειστές τάσσεται με συνέντευξή του στη "Real News" ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Είμαι...
θετικός στην ύπαρξη ενός ισχυρού αποθέματος στο οποίο μπορούμε να στραφούμε και να αντλήσουμε πόρους σε ώρα ανάγκης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, ενώ αιφνιδιάζει όταν απαντά για το πότε τοποθετεί τον διάλογο με το ΔΝΤ.
«Δεν πρόκειται για διαζύγιο. Το ονομάζω αλλαγή σχέσης. Το ΔΝΤ θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής, χωρίς ενδελεχή ελεγκτική ιδιότητα», επισημαίνει, ενώ χαρακτηρίζει «παραπολιτική φιλολογία και κουτσομπολιά» τα πρωτοσέλιδα περί «καπελώματός του» από το Γιάννη Στουρνάρα ή περί «τρόικας» από το Μέγαρο Μαξίμου. «Αν υπήρχε ζήτημα έλλειψης εμπιστοσύνης ή "χημείας" -όπως κάποιοι σκοπίμως αναπαράγουν για τους δικούς τους λόγους- θα το είχα αντιληφθεί», αναφέρει για τον πρωθυπουργό, ενώ στην κριτική που του γίνεται ότι δεν ελέγχει τους υπουργούς απαντά: «Σύνεση, δουλειά, υπευθυνότητα και χρήσιμους λειτουργούς χρειάζεται η χώρα, όχι παιδονόμους...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: