18.10.14

Κουτσούμπας: «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το δίπολο της συμφοράς»...

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το δίπολο της συμφοράς»Επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, «δίπολο της νέας συμφοράς».
Με αφορμή τις...

εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας από την γερμανική κατοχή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου και καταφέρθηκε μεταξύ άλλων και κατά του ναζισμό και της Χρυσής Αυγής, ενώ ζήτησε με νόημα «να μπει η πραγματική ιστορία στα σχολεία»:
«Είναι ανάγκη. Μόνο έτσι θωρακίζεται η νέα γενιά, μετά από 70 χρόνια. Έτσι θα απομονώνει τα φαντάσματα του παρελθόντος, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, και τους επίδοξους απογόνους τους, σημερινούς φασίστες, ναζιστές, τη σαπίλα του ντουνιά, τους χρυσαυγίτες εγκληματίες, τα λαμόγια αυτά, των αφεντικών και της νύχτας, που δεν πρόλαβαν να μπουν στη βουλή και άρχισαν να οργανώνουν τάγματα εφόδου, να προχωράνε σε εμπρησμούς και επιθέσεις, αλλά και να καλοπερνάνε, κοροϊδεύοντας τους οπαδούς τους, το πόπολο».

«Οι νέοι κάθε φορά "σωτήρες" τα δικά της συμφέροντα έρχονται πάλι να σώσουν, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι το παλιό, το σάπιο, πάντα εμφανίζεται με τη μάσκα του νέου, πότε του αρυτίδωτου, πότε του μακιγιαρισμένου», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Μείωσαν στο ελάχιστο τους μισθούς, τα μεροκάματα, πήραν πίσω κατακτήσεις ποτισμένες με το αίμα του εργατικού κινήματος εδώ και έναν αιώνα. Σμπαράλιασαν τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα από ένα πλούσιο πλέον αντεργατικό οπλοστάσιο νόμων», είπε.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση να διαλύσει το κίνημα τονίζοντας ότι «βιογραφικό διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει, έχει κάνει όμως το κουμάντο του δυο χρόνια στην αναμονή, έχει κάνει το κουμάντο του με τη στάση του στο κίνημα που κάνει ότι μπορεί για να το διαλύσει, να το παροπλίσει, να μην σηκώσει κεφάλι».

Παράλληλα περιέγραψε τα βήματα πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέχρι να εγκατασταθεί στο Μαξίμου» κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «κοινωνική συμφωνία με το ΣΕΒ» και εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο όμως τσάκισμα του κινήματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει κι άλλο τις ήδη μειωμένες απαιτήσεις».

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης παίζουν το ρόλο των καθημερινών αβανταδόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Του πασάρουν τη μπάλα για να παίζει ύστερα αυτός ανενόχλητος στα πλαίσια του δικομματισμού. Έτσι στρώνουν το χαλί, πότε στη Χρυσή Αυγή, εκ δεξιών τους, πότε στο ΣΥΡΙΖΑ, εξ αριστερών τους. Έτσι στρώνεται το νέο διπολικό παιγνίδι. Κι ο λαός θα εξακολουθεί να υποφέρει…», είπε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: