1.10.14

Κρεβατομουρμούρα για τις δημοσκοπήσεις...

samaras-venizelosΑμφισβητώντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue,που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Ν.Δ. με ...
έντεκα μονάδες, η κυβέρνηση επιτίθεται τόσο στην εταιρεία όσο και στην εφημερίδα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε χθες (Τρίτη) τα περί "προπαγανδιστικής επιβολής" και τόνισε ότι "όταν εμφανίζεται μια τόσο μεγάλη διαφορά, δημιουργείται στον κόσμο η αίσθηση ότι είναι μη αναστρέψιμη, κάτι που δεν ισχύει". Εμμέσως βέβαια η κυρία Βούλτεψη αναφέρθηκε στη συγκυρία, κάνοντας λόγο για μια περίοδο "που πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ".

Η Public Issue σχολίασε τις παρεμβάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου με ανάρτησή της στο twitter, στην οποία ανέφερε: "Απάντηση στην κυρία Βούλτεψη: προπαγάνδα είναι η συγκάλυψη της πραγματικότητας, όχι η αποκάλυψή της".

Το θέμα της έρευνας έφτασε και στην Ελεγκτική Επιτροπή Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης, έπειτα από ατομική προσφυγή ιδιώτη.

Στελέχη δημοσκοπικών εταιρειών έλεγαν ότι το πρόβλημα αφορά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όχι ένα συγκεκριμένο κόμμα ή πρόσωπο.

"Οταν τα ευρήματα δεν βολεύουν τα κόμματα, τότε αντιδρούν πιέζοντας τις δημοσκοπικές εταιρείες", λέει στέλεχος δημοσκοπικών εταιρειών και προσθέτει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες και εκδηλώνουν έλλειψη ψυχραιμίας...
efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: