3.10.14

Η κυβέρνηση σε απομόνωση ...


Το θαύμα δεν κράτησε ούτε ένα 24ωρο. Η ανακοίνωση της απόφασης για  παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και καθορισμό της προεδρικής εκλογής για τον Φεβρουάριο δεν φέρνει τα ...
επιθυμητά αποτελέσματα για το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη. Ο ένας μετά τον άλλον ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αυτό ακυρώνει πρόωρα την προσδοκία για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας προκειμένου να διευκολυνθεί στη συνέχεια η συγκέντρωση των 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η κυβέρνηση αποσυνδέει τις δύο διαδικασίες και το κάνει σκοπίμως, ακριβώς για να προλάβει τη δημιουργία δυσμενών για την ίδια εντυπώσεων. Αλλά είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα δημιουργήσει πολιτική δυναμική προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
 Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να μην ψηφίσει τον υποψήφιο που θα προτείνουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την ΠτΔ «κλείδωσε» ήδη στο συνέδριο που ξεκίνησε χθες. Το Ποτάμι στη δήλωσή του κράτησε ακριβώς ίσες αποστάσεις από τη συμπολίτευση και την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό έχει τη σημασία του παρόλο που το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη δεν έχει κοινοβουλευτική ομάδα.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή και επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης Σπύρου Λυκούδη ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί δεν θέλει να γίνει ο 156ος βουλευτής της συμπολίτευσης (ρ/σ Βήμα).

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: