7.10.14

Άλλος ένας "περίεργος" διαγωνισμός στη ΝΕΡΙΤ...



...που εκτοξεύει το κόστος...
Στις αρχές Αυγούστου ανακοινώθηκε από τη ΝΕΡΙΤ ανοιχτός διαγωνισμός για την «Προμήθεια υπηρεσιών δορυφορικής τροφοδοσίας σημάτων σε πομπούς και αναμεταδότες επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής που περιλαμβάνουν μίσθωση δορυφορικής συχνότητας, μεταφοράς των σημάτων και ανοδικής ζεύξης». Το κόστος που προϋπολογίσθηκε ανέρχεται σε...
2,7 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα σε όλους τους διαγωνισμούς της ΝΕΡΙΤ και με δεδομένο πως η εταιρεία πρέπει να τρέξει με χίλια για να προλάβει τις προθεσμίες της ψηφιακής μετάβασης, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το ζήτημα.
Όταν όμως οι υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ απάντησαν στις δεκάδες των ερωτημάτων από την αγορά για τον εν λόγω διαγωνισμό, αποκαλύφθηκε μια περίεργη-το λιγότερο- υπόθεση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Όπως προκύπτει από τις διευκρινιστικές απαντήσεις της ΝΕΡΙΤ στα ερωτήματα που τέθηκαν στη διαβούλευση για το διαγωνισμό αυτό, η εταιρεία θέλει να αποχωρήσει από τoν δορυφόρο Eutelsat 3B που βρίσκεται στις 3 μοίρες ανατολικά και να μεταφέρει το σήμα της για την τροφοδοσία των πομπών, αναμεταδοτών και gap fillers σε άλλο δορυφόρο, το πιθανότερο στον Eutelsat 9Β στις 9 μοίρες ανατολικά ή στον Astra 5B στις 31,5 μοίρες ανατολικά, δορυφόροι που διαθέτουν συμβατότητα με την δορυφορική μπάντα συχνοτήτων BSS (11,7-12,5GHz), προαπαιτούμενο του διαγωνισμού, και καλύπτουν με ισχυρό σήμα τον ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: