13.10.14

Συγκρούσεις στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ...

Εκατοντάδες άγνωστοι, μερικοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες, με την υποστήριξη της αστυνομίας επιχείρησαν να...
διαλύσουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες διαδηλωτές του κινήματος Occupy Central. Ακολούθησαν συμπλοκές και τελικά οι αστυνομικοί αποσύρθηκαν αφού ξήλωσαν τα οδοφράγματα όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.
Καθώς οι διαδηλώσεις εισέρχονται στην τρίτη εβδομάδα τους, η αστυνομία υποστήριξε ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο να διευκολύνει την κυκλοφορία όσων κατευθύνονται στις εργασίες τους και όχι να απομακρύνει τους διαδηλωτές. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η αστυνομία θα λάβει περαιτέρω δράση πάντως αστυνομικός δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο "σήμερα θέλουμε μόνο να απομακρύνουμε τα οδοφράγματα που εμποδίζουν τους δρόμους και να πάρουμε πίσω την περιουσία της κυβέρνησης."
Οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντιτίθενται στις διαμαρτυρίες επειδή έχουν καταφέρει σοβαρό πλήγμα στη δουλειά τους, ήταν μεταξύ των ατόμων που περικύκλωσαν τα οδοφράγματα, ενώ δύο αντιδιαδηλωτές ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει κηρύξει τις διαδηλώσεις των φοιτητών παράνομες.
(Πηγή:WSJ, AMΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: