17.10.14

Κώστας Τασούλας: "Δεν διεκδικούμε δικαστικά την επιστροφή των γλυπτών"...

Η Αμάλ Κλούνεϊ, αποτελεί ένα "χρυσό" πασπαρτού, τόσο για το νομικό γραφείο που εργάζεται όσο και...
για την ελληνική κυβέρνηση. Μέσω της δημοτικότητάς της, ο οίκος Doughty Street Chambers επιδιώκει να κλείσει "χρυσές δουλειές" και η κυβέρνηση Σαμαρά να αποσπάσει κανένα ψηφαλάκι.

"Δεν αποφασίσαμε να κινηθούμε δικαστικά για τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα. Βρισκόμαστε στη φάση να αξιοποιήσουμε πλήρως το εξάμηνο που έχει θέσει ως χρονικό όριο η Unesco, η οποία έχει υιοθετήσει ομόφωνα σύσταση για πρόσκληση του Ηνωμένου Βασιλείου σε διαμεσολάβηση. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει σε έναν φιλικό διακανονισμό" τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο της Ακρόπολης, πλαισιωμένος από την Αμάλ Κλούνεϊ, τον Τζέφρι Ρόμπερτσον και τον Νόρμαν Πάλμερ, "διακεκριμένους νομικούς που ειδικεύονται σε θέματα διεθνούς δικαίου και πνευματικής ιδιοκτησίας", όπως τους χαρακτήρισε, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για τον Επαναπατρισμό Ντέιβιντ Χιλ, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και την ξενάγησή τους στο Μουσείο από τον διευθυντή του Δημήτρη Παντερμαλή.

Αν και ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν διαφοροποιείται από την πάγια θέση της, δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο βρετανικός νομικός οίκος Doughty Street Chambers, στον οποίο εργάζεται η κυρία Κλούνεϊ έχει προσληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και με ποιο αντίτιμο, προκειμένου να παρέχει τις συμβουλές του. Τόσο ο επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου Τζέφρι Ρόμπερτσον, όμως, όσο και η Αμάλ Κλούνεϊ και ο Νόρμαν Πάλμερ εμφανίστηκαν επαρκώς προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, εντάσσοντας στην επιχειρηματολογία τους και δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ελληνικής πλευράς σε ενδεχόμενη δικαστική διεκδίκηση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: