8.10.14

Οι διακεκριμένοι «επιστήμονες» της Χρυσής Αυγής...




Λίγες μέρες μετά την καταδίκη του χρυσαυγίτη γιατρού, που χορηγούσε συνταγές για ναρκωτικά φάρμακα σε χρήστες, νέα περίπτωση χρυσαυγίτη «επιστήμονα» απασχολεί τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Αυτή τη φορά πρόκειται για ...
40χρονο δικηγόρο, που κατηγορείται ότι παραποιώντας δικαστικές αποφάσεις εκταμίευε μεγάλα χρηματικά ποσά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου κατατίθενται οι χρηματικές εγγυήσεις των κατηγορουμένων.
Το «λουλούδι» αυτό του νόμου, μάλιστα, συμμετέχει και στην Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, συνδυασμό με τον οποίο η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να παρεισφρήσει στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λοιπόν, που χθες τον συνέλαβε κατόπιν εκτεταμένης έρευνας, ο 40χρονος δικηγόρος καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά εκταμίευε μεγάλα χρηματικά ποσά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δήθεν για λογαριασμό των πελατών του.
Σε βάρος του, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισε δικογραφία για «πλαστογραφία», «απάτη», «κλοπή» και παράβαση του Νόμου «περί όπλων».
Οπως ανακοινώθηκε, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες που αφορούσαν χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους.
Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου εμφανιζόταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστρεφόμενα χρήματα.
Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς του, η οποία εντοπίζεται χρονικά από τον Ιούνιο του 2014, ο χρυσαυγίτης δικηγόρος επισκέφθηκε τρεις φορές το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό Ιδρυμα και απέσπασε παράνομα το χρηματικό ποσόν των 9.150 ευρώ. Μάλιστα συνελήφθη από τους αστυνομικούς τη στιγμή που έπαιρνε επιπλέον χρηματικό ποσό 2.415 ευρώ για ανάλογη περίπτωση.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, τρεις σφραγίδες συμβολαιογράφου, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι. Ο 40χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: