18.10.14

Ραγδαία αύξηση των νεκρών από Έμπολα...


Τρομάζουν τα στοιχεία που δίνει στο φως της δημοσιότητας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον Έμπολα. Ξεπερνούν πλέον τους...
4.500 οι νεκροί εξαιτίας του ιού σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε. Επί ποδός η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των νεκρών στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό περιλαμβάνει 62 επιπλέον θανάτους σε σύγκριση με την Τετάρτη. Μεταξύ των απωλειών περιλαμβάνονται 239 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.


Μια χωριστή επιδημία Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η οποία οφείλεται σε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού, έχει στοιχίσει την ζωή σε 49 ανθρώπους εκ των 68 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επισήμανε ακόμη ο Οργανισμός.

Στο μεταξύ, από το Μιλάνο και την σύνοδο κορυφής Ευρώπης – Ασίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε ότι «η επιδημία του ιού Έμπολα δεν είναι πρόβλημα μόνο μερικών χωρών της δυτικής Αφρικής, αλλά θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις «μεγάλης ανθρωπιστικής καταστροφής».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν την επιδημία του ιού Έμπολα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
 

Ο Ρον Κλάιν «μπροστάρης» στην μάχη κατά του Έμπολα

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν να συντονίσει τις αμερικανικές προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε η αμερικανική κυβέρνηση ότι η απάντησή της στην επιδημία ήταν αργή και ανεπαρκής.

Ο Κλάιν, δικηγόρος και επιχειρηματίας, υπήρξε σύμβουλος του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και επιτελάρχης του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Παλαιότερα έχει διατελέσει επιτελάρχης του πρώην αντιπροέδρου Αλ Γκορ και της πρώην γενικής εισαγγελέως Τζάνετ Ρίνο.


Εξάλλου, η εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Τέξας που ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με έναν ασθενή ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στο Ντάλας θα απομακρυνθεί από το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ταξίδευε, «για προληπτικούς λόγους».

Η γυναίκα, επιβλέπουσα στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου του Τέξας, δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας όμως παραμένει εθελοντικά περιορισμένη στην καμπίνα της, σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Carnival Cruise Lines που βρίσκεται στα ανοιχτά του Μπελίζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: