15.10.14

Γαβριήλ: Διαχειρίστηκα δύσκολα την υποψηφιότητά μου…

«..αν κατέβω αυτήν τη στιγμή βουλευτής στην Α' Αθήνας, θα βγω άνετα και είναι και λογικό»...

Συνέντευξη...

Πού μεγάλωσες; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη. Εκεί πήγα σχολείο – η Νέα Σμύρνη είχε πάντα μια...
παράδοση προοδευτική. Γίνονταν τα φεστιβάλ του Ρήγα και αυτό είχε αφήσει με κάποιον τρόπο τη σφραγίδα του. Όταν ήμουνα πιτσιρικάς, ένιωθα μια εσωτερική παρόρμηση να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά δεν ήταν κάτι σχηματοποιημένο. Τα πολιτικά θέματα στις εφημερίδες με ενδιέφεραν περισσότερο από τα άλλα. 

Και μετά το σχολείο; Μπήκα στην ΑΣΟΕΕ, μια περίοδο έντονα κινηματική, το 1998, στις κινητοποιήσεις για τον νόμο Αρσένη. Με το που μπήκα στο πανεπιστήμιο άρχισα να ψάχνομαι, να συζητάω με παρατάξεις, να ρωτάω, και μέσα από αυτήν τη διαδικασία άρχισα να σχηματοποιώ αυτή την εσωτερική παρόρμηση που σου περιέγραψα πριν. Οπότε, δεν ήθελε και πάρα πολύ. Τότε, εντάχθηκα στη Νεολαία Συνασπισμού, άρχισα να ασχολούμαι με τα φοιτητικά στο πανεπιστήμιο και, ουσιαστικά, το ένα έφερε το άλλο. Ξέρω, και το λέω χωρίς καθόλου έπαρση, ότι αν κατέβω αυτήν τη στιγμή βουλευτής στην Α' Αθήνας, θα βγω άνετα και είναι και λογικό. Αλλά δεν θέλω να είμαι κι εγώ ένας ακόμα που βλέπει τον δήμο της Αθήνας ως ένα σκαλοπάτι για την πολιτική του ανέλιξη. 

Και ήρθε ως φυσική συνέχεια η ενασχόλησή σου με την πολιτική; 

Όχι, αυτό ήρθε πολύ αργότερα. Με το που τελείωσα, έφυγα έξω για ένα μεταπτυχιακό, πήγα στη Νέα Υόρκη, επέστρεψα, ξεκίνησα διδακτορικό εδώ, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, και παράλληλα, επειδή τα διδακτορικά εδώ, ως γνωστόν, δεν πληρώνουν, άρχισα να κάνω διάφορες δουλειές, σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, είτε μέσα στο πανεπιστήμιο είτε σε διάφορους οργανισμούς εκτός. 

Είσαι 34 ετών. Ανήκεις σε μια γενιά η οποία δεν έχει ως χαρακτηριστικό της την πολιτικοποίηση. Η δική σου ενασχόληση είχε επίπτωση στην καθημερινότητά σου; 

Μία από τις επιπτώσεις, την οποία έχω σκεφτεί πολλές φορές και την έχω συζητήσει και με φίλους μου αντίστοιχα πολιτικοποιημένους, είναι ότι υπάρχει συνέχεια ο κίνδυνος να ιδρυματοποιηθείς, να τα βλέπεις όλα υπό ένα τέτοιο πρίσμα, να κλειστείς μέσα σε παρέες και με ανθρώπους που έχουν το ίδιο «χούι» με σένα και να απομονώνεσαι από την κοινωνία...

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αργυρώ Μποζώνη, πατήστε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: