17.10.14

Ερωτήματα για την τρύπα στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης...

Ερωτήματα για την τρύπα στο ψηφιδωτό της ΑμφίποληςΑναπάντητο το πώς υπήρξε φθορά στο ψηφιδωτό...


Θαυμασμό προκαλούν οι τελευταίες ανακοινώσεις της ανασκαφικής ομάδας στην...
Αμφίπολη με την αποκάλυψη της πλήρης έκτασης του ψηφιδωτού.

Ωστόσο ένα μεγάλο ερώτημα μένει αναπάντητο. Πως υπήρξε φθορά στο ψηφιδωτό;

Η εκτίμηση της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη είναι ότι η φθορά αυτή δεν φαίνεται να είναι φυσική. Άρα δεν αποκλείεται ο τάφος να είναι συλημένος. Επίσης είναι άγνωστο τι ήταν τόσο ενδιαφέρον σε εκείνο το σημείο, στον κύκλο που λείπει.

Αν και ερωτήθηκε η κυρία Περιστέρη περιορίστηκε μόνο στο να πει ότι η φθορά αυτή «δεν έχει λογική» αποφεύγοντας να ονοματίσει αν πρόκειται για τυμβωρυχία.

Ωστόσο, από την παράσταση δε βγαίνει συμπέρασμα για το φύλο του νεκρού, όπως διευκρίνισε η Κατερίνα Περιστέρη, τονίζοντας πάντως πως «χωρίς αμφιβολία ο νεκρός ήταν εξαιρετικά σημαντικός».

Αναφορικά με το κείμενο 140 αρχαιολόγων, οι οποίοι στρέφονταν κατά της Κατερίνας Περιστέρη, εκφράζοντας διαφορετική επιστημονική άποψη, η κ. Περιστέρη σχολίασε: «Προτιμώ να προχωρεί η ανασκαφή από να ασχολούμαι από διάφορα θέματα τα οποία θεωρώ κακοήθειες».

Όσο για το πόσος χρόνος θα χρειαστεί ακόμα για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή, η κ. Περιστέρη απάντησε: «Δεν κτίζουμε σπίτι. Η ανασκαφή μας οδηγεί. Ό,τι λέμε είναι σχετικό. Δεν ξέρουμε να σας πούμε ημερομηνίες. Δεν τρέχουμε, μας οδηγεί η ανασκαφή»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: