13.10.14

Σήμερα η δίκη του αστυνομικού για τον βαρύ τραυματισμό της Α. Κουτσουμπού...



Σήμερα 13 Οκτωβρίου γίνεται η δίκη που αφορά στον βαρύ τραυματισμό Αγγελικής Κουτσουμπού, μέλους του ΕΕΚ, από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τον Δεκέμβρη του 2009. 
Ήταν η πρώτη...
επιχειρησιακή δράση της νεοσύστατης, τότε, ομάδας ΔEΛTA στη διάλυση μαζικών διαδηλώσεων. Οι συνέπειές της επίθεσης ήταν δεκάδες τραυματίες και αθρόες συλλήψεις αγωνιστών που βρίσκονταν στο μπλοκ του ΕΕΚ, την ανακοίνωση του οποίου επισυνάπτουμε:
"Ο τραυματισμός της Αγγελικής σκανδαλωδώς χαρακτηρίστηκε «τροχαίο» και οδηγείται στο δικαστήριο λίγο πριν την παραγραφή του! Μάλιστα, “τυπικά σφάλματα” στη διαδικασία δημιουργούν εύλογες υπόνοιες ότι μεθοδεύεται αναβολή για τυπικούς λόγους η οποία σε συνδυασμό με την συμπλήρωση πενταετίας από την επίθεση ίσως οδηγεί το έγκλημα στην παραγραφή.
Το πολιτικό σκάνδαλο που αφορά στην μεθόδευση της απαλλαγής των κρατικών κατασταλτικών οργάνων από τις σοβαρές ποινικές τους ευθύνες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων τους από τις σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες που αφορούν στις σαφείς εντολές για άγρια καταστολή της διαδήλωσης πρέπει να απαντηθεί από όλη την αριστερά, το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Επιπρόσθετα, οι σύντροφοί μας που προσπάθησαν να προστατεύσουν την συντρόφισσα Αγγελική και το μπλοκ βρέθηκαν βαριά τραυματισμένοι και κατηγορούμενοι με ανυπόστατες κατηγορίες.
Για όλα αυτά σας καλούμε σε σύσκεψη των πολιτικών οργανώσεων, κινήσεων, εργατικών σχημάτων και αγωνιστών, με στόχο την πολιτική απάντηση της αριστεράς στη δίκη -παρωδία που ετοιμάζει το κράτος για να απαλλάξει από τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.
Το αίτημα για την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής και των άλλων διαδηλωτών, μαζί με την απαίτηση να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές που σύρονται στα δικαστήρια πρέπει να γίνει αίτημα όλης της αριστεράς και κάθε αγωνιστή".

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: