31.10.14

Τι συζήτησαν Στουρνάρας-Θεοδωράκης...

Τι συζήτησαν Στουρνάρας-Θεοδωράκης Tο θέμα των δανείων σε νεκρές επιχειρήσεις ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε το πρωί ο...
Σταύρος Θεοδωράκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Τράπεζας.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξερχόμενος από τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι ζήτησε τη βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδας ώστε οι τράπεζες να σταματήσουν να χρηματοδοτούν νεκρές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτε στον ελληνικό λαό. Αίτημα, το οποίο «πάει κυρίως προς τους πολιτικούς, προς την κυβέρνηση» -όπως είπε- η οποία κατά την άποψη του κ. Θεοδωράκη «πρέπει να πάρει γρήγορα σημαντικές αποφάσεις ώστε να μην υπάρχουν εταιρείες- ζόμπι».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς, τάχθηκε επίσης υπέρ της μη οριζόντιας λύσης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων καθώς «αυτό δεν θα είναι πράξη δικαιοσύνης» επειδή «δεν είναι όλα τα "κόκκινα" δάνεια ίδια και για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει μια ίδια πολιτική. Και εκπλήσσομαι που κάποιοι άνθρωποι που υποτίθεται ότι προέρχονται από τα κόμματα της αριστεράς και της δικαιοσύνης λένε οριζόντια διαγραφή όλων των "κόκκινων" δανείων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ότι αφορά τα 11,5 δισ. ευρώ που υπάρχουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αυτήν τη στιγμή, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η χώρα χρειάζεται ένα μαξιλάρι για πολλά μικρά απρόοπτα. Ανήκουν αυτά τα λεφτά στις εφεδρείες, τις προσπάθειες που κάνουμε για την οικονομία. Δεν θα πρέπει να υποκύπτουμε σε εύκολες απερίσκεπτες λύσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: