20.10.14

Η ώρα μηνύσεων στον εκδότη Αλ.Μπακατσέλο...

 μπακατσελος_001
Ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας για τους 120 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας, Αλέξανδρος Μπακατσέλος . 
Ο...
κ. Μπακατσέλος έχει προσκληθεί να παραστεί στις 10 π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης του ΣΕΠΕ, στη δυτική Θεσσαλονίκη,  για να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβάλει ακόμη τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σχεδόν στο σύνολο του προσωπικού που απασχολεί. Ο εκδότης είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να προσέλθει στην Επιθεώρηση Εργασίας, να δηλώσει εάν και πότε θα εξοφλήσει τις οφειλές του και να υποδείξει με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα  θα εξομαλύνει τη μισθοδοσία προς το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας του.
Ποιοι έχουν προσφύγει
Σε βάρος του κ. Μπακατσέλου έχουν προσφύγει από κοινού η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) και η Ένωση Τεχνικών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤ-Θ). Κατόπιν εντολής των μελών τους που εργάζονται στον «Αγγελιοφόρο», τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία ζήτησαν να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της εργατικής διαφοράς, ώστε, υπό τη διαιτησία της Επιθεώρησης Εργασίας, να επιχειρηθεί η εξεύρεση λύσης, έστω και συμβιβαστικής.

Περισσότερα ΕΔΩ 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: