7.10.14

Οδηγός νταλίκας: "Πήραν φωτιά τα φρένα"...

Προβλήματα στα φρένα της νταλίκας ισχυρίστηκε ο οδηγός του μοιραίου οχήματος ότι είναι η αιτία για το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό. Ο 39χρονος Ρουμάνος κρατείται στην...
Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και θα απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη.

Στην κατάθεσή του ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας υποστήριξε ότι 23 χιλιόμετρα πριν το σημείο των έργων διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης της νταλίκας και στη συνέχεια και με τα αερόφρενα τα οποία από τη συνεχή χρήση έπιασαν φωτιά με αποτέλεσμα να απολέσει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος και αυτό να πέσει πάνω στα αυτοκίνητα προκαλώντας το μοιραίο δυστύχημα.

Μια νέα πτυχή της υπόθεσης είναι η εμφάνιση ενός 46χρονου που φέρεται ως συνοδηγός του οχήματος. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία επέβαινε στο μοιραίο όχημα και όταν αντιλήφθηκε ότι χάθηκε ο έλεγχος βγήκε από το παράθυρο και περπάτησε μέσα στα χωράφια διασχίζοντας 21 χιλιόμετρα, έως ότου εντοπιστεί από κατοίκου σε παρακείμενο οικισμό.

46χρονος φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του: «Είχα πάθει σοκ. Είδα τον οδηγό να προσπαθεί να σταματήσει την νταλίκα χωρίς να μπορεί να τα καταφέρνει, είχαν ανάψει τα φρένα, και ξαφνικά στα λίγα μέτρα είδαμε σταματημένα αυτοκίνητα και πέσαμε πάνω τους. Έπαθα σοκ άρχισα να τρέχω μέσα στα χωράφια, όταν κατάλαβα τι έγινε έψαχνα χωριό για να παραδοθώ στην αστυνομία,οι κάτοικοι του χωριού Σφηκιά πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και ήρθαν και με πήραν».

Πλέον όλα τα βλέμματα πέφτουν στους εμπειρογνώμονες, το πόρισμα των οποίων αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: