8.10.14

Σκουρλέτης: Το απόλυτο ψέμα ο οδικός χάρτης εξόδου από τα μνημόνια...

 

ΗΧΗΤΙΚΟ...
Για απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία τεχνητή ευφορία έκανε λόγο στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η οποία...
ξεκινά σήμερα.

«Αυτή η συζήτηση γίνεται όπως γνωρίζουμε όλοι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει μία τεχνητή ευφορία, κυρίως εντός της παράταξης, σε ένα πολύ στενό επιτελείο. Δεν αλλάζει την μεγάλη εικόνα, δεν αγγίζει το βασικό πρόβλημα, σήμερα, που υπάρχει ανάμεσα στις σχέσεις της κοινωνίας και της κυβέρνησης, διότι είναι μία κυβέρνηση η οποία όπως όλα δείχνουν είναι απονομιμοποιημένη και απομονωμένη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια στη συζήτηση αυτή, τουλάχιστον από μεριάς μας, θα επιχειρήσουμε να επικεντρωθεί, όχι σε γενικού τύπου πολιτικές αντιπαραθέσεις, νομίζω ότι όλοι πλέον έχουμε καταλάβει που οδηγεί ο δρόμος της κυβέρνησης, ποια είναι τα προβλήματα της χώρας, ποιες ήταν οι καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου. Εκείνο το οποίο εμείς θα επιδιώξουμε είναι να γίνει μία αντιπαράθεση για το τι λέμε σήμερα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Δηλαδή, να υπάρχει μία προγραμματική αντιπαράθεση».

Στην ερώτηση για το που θα εστιαστεί η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ αν τελειώσει το μνημόνιο και φύγει η τρόικα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου απάντησε: «Πρέπει ο διάλογος να γίνεται με μία στοιχειώδη σοβαρότητα. Ο κ. Σαμαράς ούτε αρχικά προσπάθησε, με βάση την προεκλογική του δέσμευση, να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, το εφάρμοσε απαρέγκλιτα και μόλις πρόσφατα στη συνάντηση του με την κα. Μέρκελ μίλησε για την ανάγκη μιας πολιτικής από δω και μπρος που να κινείται μέσα στο πλαίσιο που θέτει το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα. Το μνημόνιο πέρα από την σφιχτή εισοδηματική πολιτική, πέρα από την ακραία πολιτικής λιτότητας είναι και δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι οι οποίοι έχουν απαξιώσει την έννοια της κοινωνικής ασφάλειας, έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν υπάρξει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων. Αυτά όλα είναι το μνημόνιο, αυτά δεν θέλει να τα αμφισβητήσει ο κ. Σαμαράς. Αρα το να ισχυρίζονται οι ίδιοι ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης εξόδου από τα μνημόνια είναι το απόλυτο ψέμα».
Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: