8.10.14

Ξάνθη: Εξωση... στη Χρυσή Αυγή...

Φωτογραφία Σπύρος Τσακίρης 

Έξωση... στην Χρυσή Αυγή, από τα γραφεία που νοίκιαζε στο κέντρο της Ξάνθης, κάνει η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, η οποία αρνήθηκε να...
ανανεώσει το συμβόλαιο. Είναι πιθανό να μείνει «άστεγη» η Χρυσή Αυγή καθώς αφού κανένας ιδιοκτήτης στην Ξάνθη δεν φαίνεται πρόθυμος μέχρι στιγμής να ενοικιάσει χώρο στους νεοναζί.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πριν από δύο χρόνια είχαν μισθώσει το γραφείο, οι ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του xanthipress.gr, προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τους βγάλουν από το κτίριο, όταν το αντιλήφθηκαν.
Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για τραμπούκους δολοφόνους νεοναζί, υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα που αποτελούν εφαλτήριο στην εκμίσθωση κάποιου κτιρίου στην Χρυσή Αυγή. Εχουν προκληθεί ζημιές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από τους επαγγελματίες που φιλοξενούνταν στην οικοδομή αποχώρησαν τον τελευταίο καιρό για ευνόητους λόγους.
Μετά από επιθέσεις που έγιναν στο σημείο, είχε διαταχθεί μόνιμη φύλαξη από την Αστυνομία της Ξάνθης, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και σταμάτησε πριν ένα χρόνο.
Στο μεταξύ, εκκρεμότητα αποτελεί και η μεγάλη ταμπέλα της οργάνωσης που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης, με τους χρυσαυγίτες να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρήματα να την αφαιρέσουν, και το αντιφασιστικό κίνημα να είναι πρόθυμο να την απομακρύνει με δικά του έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: