11.10.14

Πνίγεται στα σκουπίδια ο Πύργος...

Πνίγεται στα σκουπίδια ο Πύργος
Ποντίκια, μύγες και… σκουλήκια συμπληρώνουν την αλγεινή εικόνα που παρουσιάζουν τα «βουνά» με τα σωρευμένα σκουπίδια στην πόλη του Πύργου και τα δημοτικά διαμερίσματα ενώ η...
δυσοσμία που αναδύεται δεν έχει προηγούμενο… Ο κίνδυνος πλέον, για την δημόσια υγεία είναι πιο κοντά από ποτέ ενώ η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών καραδοκεί.

Είκοσι και πλέον μέρες από τότε που έχει να γίνει αποκομιδή, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, ζητώντας δια του προέδρου του, τη λήψη μέτρων και την άμεση απομάκρυνση τους από τις γειτονιές και τα χωριά του δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Βαγγέλης Παπαγεωργίου θα πρέπει να βρεθεί «σήμερα κιόλας αν αυτό είναι εφικτό, λύση» γιατί «η πόλη και οι δημότες της, δεν αντέχουν άλλο». «Ο κίνδυνος επιδημιών και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα είναι άμεσος κυρίως για ηλικιωμένους - το αμυντικό σύστημα των οποίων είναι χαμηλό- αλλά και για τα παιδιά! Τα ποντίκια παραμονεύουν και ο κίνδυνος λεπτοσπείρωσης στους κατοίκους εγκυμονεί. Τι πρέπει δηλαδή να κάνουμε; Να κυκλοφορούμε με πανοπλία στην πόλη γιατί φοβόμαστε μην μας τσιμπήσει κανένα μολυσμένο κουνούπι ή μύγα; Πως θα προστατευθεί ο κόσμος. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουν μια πόλη απροστάτευτη…» είπε και πρόσθεσε ότι για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι αυτοδιοίκητοί παράγοντες, και να συναινέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι του δήμου Ήλιδας καθώς ο μοναδικός πλέον χώρος που μπορεί να υποδεχτεί τον όγκο των σκουπιδιών είναι η Τριανταφυλλιά. «Βρισκόμαστε στον πιο ευλογημένο Νομό της Ελλάδας και η Ηλεία με τους πολίτες της δε μπορούν να συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυτή τη δεινή θέση και να κινδυνεύουν καθημερινά από σοβαρές ασθένειες… Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλους τους Ηλείους».

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: