9.10.14

Αναλυτικά πως θα αξιολογούνται οι υποψήφιοι προϊστάμενοι στο Δημόσιο...

Αναλυτικά πως θα αξιολογούνται οι υποψήφιοι προϊστάμενοι στο Δημόσιο -Ολα τα στάδιαΚαθορίστηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες το αρμόδιο Συμβούλιο Συνέντευξης Προϊσταμένων καλείται να διαμορφώσει γνώμη όσον αφορά την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου σχετικά με την...
άσκηση των καθηκόντων της θέσης ευθύνης στο Δημόσιο.

Όπως γράφει Το Βήμα, η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα γίνεται σε κάθε θεματική ενότητα της δομημένης συνέντευξης, οι πέντε κλίμακες αξιολόγησής τους (επίπεδο ανεπαρκές, οριακά αποδεκτό, πολύ καλό και εξαιρετικό) αλλά και οι όροι αποτελούν στοιχεία που σκιαγραφούν το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών.

Πώς γίνεται η βαθμολόγηση

Τρεις είναι οι θεματικές ενότητες της συνέντευξης βάσει των οποίων βαθμολογούνται οι υποψήφιοι. Η πρώτη ενότητα ερωτήσεων «διερευνά» την ποιότητα της υπηρεσιακής δραστηριότητας του υποψηφίου, η δεύτερη αφορά τη γνώση του αντικειμένου του φορέα, και η τρίτη θεματική ενότητα ανιχνεύει τις διοικητικές ικανότητες του υποψηφίου, ιδίως στη διαχείριση κρίσεων.

Κάθε θεματική ενότητα της δομημένης συνέντευξης βαθμολογείται από κάθε μέλος του Συμβουλίου Συνέντευξης ξεχωριστά, με ακέραιο ή με προσέγγιση δεκάτου βαθμού. Το ανώτατο όριο βαθμολογίας ανά ενότητα, ανάλογα με το επίπεδο θέσης ευθύνης, καθορίζεται ως εξής:

Για τους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης: 20 – 30 – 50 μονάδες αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα
Για τους προϊσταμένους Διεύθυνσης: 20 – 40 – 40 μονάδες αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα
Για τους προϊσταμένους Τμήματος: 20 – 50 – 30 μονάδες αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: