7.10.14

Οι τρεις πιθανές αιτίες...

oi-treis-pithanes-aities-gia-to-polynekro-dystyxhma-sthn-askhsh-sto-bolo
...για το πολύνεκρο δυστύχημα...
Αυτή την ώρα το Γενικό Επιτελείο Στρατού βρίσκεται στη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών. Μόλις ολοκληρωθεί το Πεντάγωνο θα δώσει ...
στη δημοσιότητα των ονόματα των θανόντων και του τραυματία αξιωματικού.

Τα αίτια της έκρηξης

Σύμφωνα με ειδικούς αξιωματικούς οι όλμοι αυτοί έχουν μητρώο όπου αναφέρεται πόσες βολές έχουν πραγματοποιήσει και όταν συμπληρωθεί ο αριθμός που ορίζει ο κατασκευαστής, αποσύρονται.
Επίσης πριν από την κάθε χρήση του σωλήνα όλμου γίνεται πάντα οπτικός έλεγχος από ειδικό αξιωματικό. Ειδικοί οπλουργοί ελέγχουν σχολαστικά το συγκεκριμένο όπλο και αν εκτιμήσουν ότι για οποιοδήποτε λόγο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, αποσύρεται αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη.
Άρα για να διαρραγεί ο συγκεκριμένος σωλήνας θα πρέπει να μην είχε συμπληρωθεί το προβλεπόμενο όριο εκτελέσεων βολών και ο σωλήνας όλμου να έδειχνε «καθαρός», να μην φαινόταν ότι έχει υποστεί ρήγμα από προηγούμενες βολές.
Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί για κάποιον , άγνωστο μέχρι στιγμής, λόγο το βλήμα να μπλόκαρε μέσα στο σωλήνα και ενώ δημιουργήθηκαν τα προωθητικά αέρια εκτόξευσής του δεν μπόρεσε να βγει από το σωλήνα και να έσκασε μέσα σε αυτόν.
Το να ενεργοποιήθηκε το καψούλι έκρηξης της κεφαλής του βλήματος με το που εισήλθε το βλήμα στο σωλήνα δεν αποκλείεται καθώς θα διερευνηθεί και αυτό το ενδεχόμενο.
πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: