24.10.14

"Βγαίνουμε από το Μνημόνιο"...

...με νέο Μνημόνιο!...


Η επιτήρηση των πιστωτών θα συνεχιστεί αδιαλείπτως.
Αν όσα διαρρέουν από το Μαξίμου αποδειχθούν αληθινά, τότε η...
περιβόητη έξοδος από το ΔΝΤ θυμίζει τη λαϊκή παροιμία "πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι"! Όχι, μην πάει ο νους σας στο κούρεμα του χρέους! Ξανά για κούρεμα κοινωνικών δικαιωμάτων και δυνατοτήτων της χώρας πρόκειται!

Η περίφημη "προληπτική γραμμή χρηματοδότησης" συνδυάζεται με αναδασμό των υφιστάμενων δανειακών πόρων. Το μαξιλάρι του ΤΧΣ και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών συγκροτούν την "προληπτική γραμμή". Προαπαιτούμενο για τη συγκρότησή της και όχι για την ενεργοποίησή της είναι η υπογραφή νέου Μνημονίου. Η επιτήρηση των πιστωτών θα συνεχιστεί αδιαλείπτως. Για τα χρήματα του ΤΧΣ ήδη έχουμε βογκήξει με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Τώρα επιβάλλεται και νέο Μνημόνιο για τα ίδια χρήματα!

Πράγματι η "διαπραγμάτευση Σαμαρά" κατοχυρώνει, και μάλιστα διπλά, τους πιστωτές και σύρει τη χώρα πισθάγκωνα δεμένη στον ρωμαϊκό θρίαμβο των αγορών και του νεοφιλελεύθερου Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Έτσι εννοεί ο Σαμαράς τα περί "συνετής εξόδου της χώρας από την κανονικότητα". Αυτός ο εκβιασμός όμως, με βάση το ψεύτικο δίλημμα "σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ", αναβιώνει ως έσχατη κυβερνητική ελπίδα αποφυγής της συντριβής και του τέλειου εξευτελισμού της.

Με τέτοια "διαπραγμάτευση", βεβαίως, δεν μπορούν να πετύχουν ούτε τα ήσσονα. Όπως, π.χ., ρυθμίσεις στοιχειωδών εξυπηρετήσεων των πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο. Πάλι καλά που Σαμαράς και Βενιζέλος, ακολουθώντας τις οδηγίες της τρόικας, δεν ζητούν από τους πολίτες να πληρώσουν δυο φορές για τα ίδια χρέη προς το Δημόσιο!

Κι αυτή τη φορά η είδηση για το περιεχόμενο των μνημονιακών δεσμεύσεων, που θα ενεργοποιηθούν από 1ης Ιανουαρίου, ήρθε από την Ευρωβουλή, όπου ο αρμόδιος αντιπρόεδρος απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη: "Με τη νέα χρονιά, τέρμα η προστασία της πρώτης κατοικίας". Άλλη μια απόδειξη ότι η χώρα... βγαίνει από το Μνημόνιο!..
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: