10.10.14

Και γιατί δεν έβαλε τον Μπαλτάκο;...

 Όποιοι δεν πιστεύουν στην μετεμψύχωση, είναι καλό να παρακολουθήσουν την χθεσινή ομιλία Βορίδη: Ήταν σαν να μιλούσε ο...
Σάββας Κωνσταντόπουλος, εκείνος ο αλήστου μνήμης προπαγανδιστής της χούντας που προειδοποιούσε τους Έλληνες ότι οι κομουνιστές θα τους πάρουν τα σπίτια. Απλώς, επειδή είναι  η σημερινή κυβέρνηση που παίρνει τα σπίτια των ανθρώπων με τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βορίδης προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τις... επιχειρήσεις!
 H βασική διαφορά Κωνσταντόπουλου- Βορίδη είναι ότι ο πρώτος μιλούσε από θέση εξουσίας, ενώ ο υπουργός της ΝΔ συμπεριφέρθηκε χθες σαν να ήταν στην αντιπολίτευση. Γενικώς το κυβερνητικό στρατόπεδο, αντί να υπερασπίζεται το έργο του, κοιτάει μήπως βρει καμιά δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει φασαρία και να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Ετσι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έβαλαν χθες  με τον κ. Δραγασάκη, όταν μίλησε για τους επώνυμους που ακυρώνουν  ή επιβάλλουν νόμους. Την ίδια ακριβώς καταγγελία είχε κάνει μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης  κ. Ρακιντζής, μιλώντας  για «ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους». Η καταγγελία είχε γίνει σε επιτροπή της Βουλής, προκάλεσε αντιδράσεις και  επερώτηση του κ. Καμμένου στον πρωθυπουργό. Φαίνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης, που δήθεν θίχτηκε από την αποστροφή Δραγασάκη, δεν την είχε υπόψιν του..
Αν και η επιλογή Βορίδη στην θέση του «αναπληρωτή πρωθυπουργού», σαφώς του δίνει πόντους στη μάχη για την διαδοχή στην ΝΔ που γρήγορα θα ξεσπάσει, τα κίνητρα του κ. Σαμαρά δεν είναι κυρίως ιδεολογικά: με την παράκαμψη του αντιπροέδρου και μιας σειράς υπουργών που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, ο πρωθυπουργός κλείνει ξανά το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Στέλιου Κούλογλου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: