3.10.14

Economist: Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Αλ. Τσίπρας ...





To άρθρο, που δημοσιεύεται στην ευρωπαϊκή έκδοση του "Economist", φιλοτεχνεί το πολιτικό πορτρέτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει τις τελευταίες κινήσεις του.
Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς στο...
ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό και τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, σχολιάζοντας ότι οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο ανδρών «συνάντηση δύο μυαλών».
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο βρετανικό περιοδικό, η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα στην προεδρία της Κομισιόν ωφέλησε το κόμμα του, που πήρε την πρωτιά στις ευρωεκλογές του Μαΐου με διαφορά 3,8% από τη Νέα Δημοκρατία.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με διαφορά 11 μονάδων. «Η τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, σόκαρε την κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
«Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές αιωρείται. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται 180 βουλευτές προκειμένου να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μόνο 154 βουλευτές έχουν να διεκδικήσουν την ψήφο από μια δεξαμενή ανεξάρτητων βουλευτών. Αν αποτύχουν, θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη θέση του οδηγού προκειμένου να κερδίσει», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: