20.10.14

N.Ηράκλειο: Βρέθηκε στέγη για την τετραμελή οικογένεια...

Ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος αυτού, έδωσε στη δημοσιότητα ο...
Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σύμφωνα με το Δήμο:

"Λύση στο θέμα της τετραμελούς οικογένειας των Ηρακλειωτών που διέμενε σε αυτοκίνητο δόθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της Περιφέρειας, αφού, πλέον, η οικογένεια φιλοξενείται σε ξενοδοχείο ενώ αναζητείται μόνιμη κατοικία. 

Σχετικά με τις απορίες που δημιουργήθηκαν γιατί ο Δήμος "άργησε να αντιδράσει" να διευκρινιστούν τα εξής: Η οικογένεια ποτέ δεν δήλωσε την κατάστασή της, ότι δηλαδή, ήταν άστεγη ούτε στην Κοινωνική Υπηρεσία, ούτε σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Είναι αυτονόητο πως, εάν ο Δήμος είχε την πλήρη εικόνα, το πρόβλημα θα είχε λυθεί άμεσα και η οικογένεια δεν θα είχε χρειαστεί να μείνει στο δρόμο.

Άλλωστε, ο Δήμος Ηρακλείου έχει αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του απέναντι στη συγκεκριμένη, αλλά και σε όλες τις οικογένειες της πόλης που δοκιμάζονται, διανέμοντας αγαθά πρώτης ανάγκης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του οποίου δικαιούχος ήταν και η επίμαχη οικογένεια.

Έστω, λοιπόν, με τη προβολή του θέματος από τα ΜΜΕ, ο Δήμος βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας δια του δημάρχου της πόλης Νίκου Μπάμπαλου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, αφού άκουσαν από κοντά τα προβλήματα του πατέρα και της μητέρας, κίνησαν τις διαδικασίες για να βρεθεί προσωρινή αλλά και οριστική λύση: «Το πρωί το έμαθα και ήδη ζητήσαμε την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού για να φιλοξενηθεί η οικογένεια, αίτημα που έγινε δεκτό», σχολίασε στην επιτόπια αυτοψία του ο δήμαρχος.

«Ωστόσο», συμπλήρωσε, «η οικογένεια δε θέλει να φιλοξενηθεί στις δομές του Ερυθρού Σταυρού γιατί δε θέλουν να απομακρύνουν τα παιδιά από τα σχολεία τους. Επίσης άμεσα βρήκαμε κάποια σπίτια και περιμένουμε από τη μητέρα να επιλέξει που θα εγκατασταθεί με την οικογένειά της. Στο δε μικρό παιδί που έχει και πρόβλημα υγείας ο Δήμος, μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου, θα παράσχει την απαραίτητη πρόνοια, εφόσον χρειαστεί».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, έχει ήδη υποβάλλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου ενταχθούν ακόμα 12 άτομα, κάτοικοι Ηρακλείου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας ή ζουν υπό ακραία φτώχια και σε απαράδεκτες συνθήκες .

Τώρα πλέον που η κατάσταση της οικογένειας είναι γνωστή φυσικά και θα ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάτι που θα είχε γίνει εκ αρχής εάν δηλώνονταν η πραγματικότητα. Με το εν λόγω πρόγραμμα επιδοτείται τόσο το ενοίκιο, προκειμένου να στεγαστούν οι άστεγοι συμπολίτες μας, όσο και οι βασικές δαπάνες των καθημερινών αναγκών τους, ούτως ώστε να μπορέσουν να νιώσουν και πάλι ενταγμένοι στην κοινωνία της πόλης"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: