5.10.14

Nα αποτελειώσει μια κυβέρνηση στριμωγμένη στα σχοινιά...

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι προγραμματικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ήταν το στοιχείο που «οδήγησε» το Μαξίμου σε απανωτές κινήσεις πανικού, συνοδευόμενες με...
τα «χαστούκια» στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Με το πρόγραμμά του ανά χείρας θα ανέβει στο βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας την ημέρα που θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση. Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, άλλωστε, ότι οι προγραμματικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ήταν το στοιχείο που «οδήγησε» το Μαξίμου σε απανωτές κινήσεις πανικού, οι οποίες, συνοδευόμενες με τα «χαστούκια» στο Βερολίνο και το Παρίσι, έριξαν στα «σκοινιά» τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η Κουμουνδούρου προχωρά σε μια αναλυτική επισκόπηση των τελευταίων «πράξεων του δράματος» που περνά η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι «είναι στριμωγμένη ανάμεσα στην υποτακτικότητα ενώπιον των ισχυρών της ευρωζώνης και το στράγγισμα των φορολογουμένων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων». Γι’ αυτό και στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνουν στην ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, αφού «μόνο αυτές μπορούν να δώσουν διέξοδο στο πολιτικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα και όχι οι κάθε λογής επικοινωνιακές κινήσεις επί του φόβου των βουλευτών της συμπολίτευσης». Πέραν αυτών ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε κάθε εσωκομματική κατεύθυνση ότι πρέπει να σταματήσει επί της ουσίας η σεναριολογία γύρω από τη μορφή ελάφρυνσης του χρέους. Ενδεικτική ήταν άλλωστε η αναφορά του στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση για το χρέος και τη διαπραγμάτευσή του, που μιλά για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και τη θεσμοθέτηση ρήτρας ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέθεσε στον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή την ευθύνη συγκρότησης συμβουλευτικής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του χρέους.



Ο Νίκος Χουντής, εκτός της εμπειρίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, απολαμβάνει τον σεβασμό όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει λειτουργήσει ουκ ολίγες φορές ως πολιτική γέφυρα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τη «μειοψηφία» του κόμματος.



Οι πολιτικές εξελίξεις πιθανότατα θα μεταθέσουν και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά μία εβδομάδα, αφού η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης θα κρατήσει στη Βουλή τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: