20.10.14

Τέλος του μνημονίου με το ok της τρόικας, ή όχι;...

 
Με τις εκκλήσεις για εθνική συνεννόηση να γίνονται όλο και πιο έντονες και από όλες τις πολιτικές πλευρές, αντιδιαμετρικά αντίθετες παραμένουν οι απόψεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους και...
την έξοδο από το μνημόνιο. Την ίδια στιγμή τον κώδωνα της ανησυχίας κρούει η Ευρώπη. 
Τέλος του μνημονίου με το ok της τρόικας
«Η Ελλάδα καθησυχάζει την Ευρώπη: Τέλος του Μνημονίου μόνο με τη συναίνεση της Τρόικας» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκδοσης της ιταλικής εφημερίδας La Republica, που φιλοξενεί συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.
Με διάθεση καθυσηχασμού των αγορών, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε στην ιταλική La Republica δηλώνοντας πως το τέλος του μνημονίου για την Ελλάδα θα έρθει με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί επίσπευσης της εξόδου από το πρόγραμμα στήριξης, η κ. Βούλτεψη ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «καμία πρόθεση να απομακρυνθούμε από την τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής». «Θέλουμε να κλείσουμε το κεφάλαιο του μνημόνιου μόνο με την συναίνεση της Τρόικας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αναφερόμενη στην αναταραχή της προηγούμενης εβδομάδας στις αγορές, είπε πως «αυτές που εκφράζονται από τις αγορές είναι εφήμερες ανησυχίες, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι την περασμένη Παρασκευή τα πράγματα στις αγορές είχαν ησυχάσει». «Το συνεχές αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές στέλνει ένα μήνυμα αστάθειας προς της αγορές, το οποίο και κινδυνεύει να ζημιώσει τη χώρα. Εμείς, πάντως, δεν θα γυρίσουμε το ρολόι στα χρόνια του οικονομικού κραχ», κατέληξε η Σοφία Βούλτεψη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνια σε μία νύχτα»
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν», δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA.
«Εμείς δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα», σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: