4.10.14

Το αυτόγραφο πέθανε. Ζήτω η selfie!...

Το αυτόγραφο πέθανε. Ζήτω η selfie!
Πλήθος εφήβων έχει πάρει θέση μάχης κρατώντας το κινητό σφιχτά στα χέρια και με την κάμερα ενεργοποιημένη. Μόλις η τραγουδίστρια βγαίνει απ” το αυτοκίνητο για να χαιρετήσει τους θαυμαστές της, σμήνη χεριών κουνιούνται παρατεταμένα στον αέρα με...
τα smartphones για σημαία σε μια προσπάθεια να βγάλουν selfie.
Οι πιο επιδέξιοι καταφέρνουν να σταθούν για δευτερόλεπτα στο πλάι του αγαπημένου τους ειδώλου και να τραβήξουν τσάτρα – πάτρα ένα αυτοπορτρέτο, που σπεύδουν ν” ανεβάσουν αμέσως στο Διαδίκτυο.
Εικόνες σαν κι αυτές που διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη της Lady Gaga στην Αθήνα πριν από δύο εβδομάδες δεν είναι σπάνιες. Στην εποχή των έξυπνων τηλεφώνων, των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και της εικόνας, η παλιά συνήθεια με τα αυτόγραφα μοιάζει να ξεθωριάζει. Ο εξοπλισμός που κουβαλούσαν κάθε φορά μαζί τους τα μέλη των φαν κλαμπ των καλλιτεχνών με στιλό, χαρτί τα οποία συχνά χάνονταν έχει αντικατασταθεί από ένα και μόνο γκάτζετ, πάντα έτοιμο για φωτογραφίες.
Τον περασμένο μήνα η Τέιλορ Σουίφτ μιλώντας στην εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» παραδέχτηκε την ήττα των αυτογράφων λέγοντας: «Δεν μου έχουν ζητήσει αυτόγραφο από τη στιγμή της εφεύρεσης του iPhone με την μπροστινή κάμερα. Το μόνο που θέλουν τα παιδιά σήμερα είναι selfies. Είναι μέρος της ίδιας μόδας που μετρά το πόσους followers έχει κάποιος στο Ιnstagram».

Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: