10.11.14

Οδηγός για τη ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις...

Οδηγός για τη ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις
Από σήμερα θα είναι στη διάθεση των οφειλετών οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των χρεών τους προς ασφαλιστικά ταμεία, μετά την...
υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία θα αναρτηθεί στη "Διαύγεια".

Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι η ρύθμιση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα, με τα χαρακτηριστικά λόγια ότι «οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στα Ταμεία για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία».

Μπορεί σαββατιάτικα δημοσιεύματα να έλεγαν το αντίθετο, μιλώντας για ενός τύπου βέτο της τρόικας, όμως το υπουργείο Οικονομικών είχε απαντήσει ρητά το μεσημέρι το Σαββάτου:«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ποσοστό της έκπτωσης επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/12), κυμαίνεται από 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών και φθάνει έως 20% στην περίπτωση που η οφειλή ρυθμιστεί στις 100 δόσεις.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: