2.11.14

Πώς θα έχουν περίθαλψη 1,5 εκατ. ανασφάλιστοι...

Πέντε επιλογές για να μη μείνουν χωρίς βιβλιάριο ασθενείας έχουν όσοι μένουν ανασφάλιστοι λόγω χρεών, λόγω διακοπής επαγγέλματος, λόγω ανεργίας για 12 ή περισσότερους μήνες, αλλά και...
όσοι δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν «καρτέλα ενσήμων».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει τη δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη των πολιτών που ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, με διαφορετικά όμως «πακέτα» καλύψεων.

Μπορεί, λίγο έως πολύ, η κρατούσα αντίληψη να είναι ότι «χωρίς ένσημα δεν υπάρχει και περίθαλψη» , πλην όμως στα «ψιλά γράμματα» νόμων και διατάξεων που παραμένουν σε ισχύ προβλέπεται ότι ακόμη και χωρίς ασφάλιση οι πολίτες δεν χάνουν το δικαίωμα της περίθαλψης.

Από τις διατάξεις αυτές μπορούν να επωφεληθούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες, διασφαλίζοντας ασφαλιστικό βιβλιάριο που κατά περίπτωση ανανεώνεται ανά εξάμηνο και διαρκεί έως και δύο έτη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ανανέωση βιβλιαρίου ασθενείας προβλέπεται για πέντε κατηγορίες και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: