9.11.14

Τους λείπουν 15...




Γιάννης Παπαγιάννης

Μπροστά σε ενα πολιτικό γεγονός, στην Ελλάδα ο καθένας αφήνει να διαρρέει εκείνο που εύχεται. Αυτό ακριβώς κάνει και η...
κυβέρνηση, προσπαθώντας να καλλιεργήσει θετικό κλίμα ως προς την ανεύρευση 180 βουλευτών για νεο πρόεδρο της Δημοκρατίας και για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. 
Υπό αυτό το πρίσμα λαμβάνοντας υπ' οψιν το ενδεχόμενο τον Φεβρουάριο η πολιτική κατάσταση να είναι διαφορετική  - πράγμα που πιθανότατα θα ευνοεί ορισμένους βουλευτές, οι οποίοι έχουν κάποιους δισταγμούς και αμφιβολίες ως προς το να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για Πρόεδρο-, προσώρας φαίνεται πως ο αριθμός ανεβαίνει, αλλά υπολείπεται πάρα πολύ των 180 που απαιτούνται.
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει πάνω από 165 βουλευτές, παρότι βουλευτές που συζητούν νυχθημερόν με συναδέλφους τους πιστεύουν ότι μια σημαντική ομάδα εξ αυτών κινείται σε θετική κατευθυνση και προέρχεται από τους ανεξάρτητους της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Εννοούν τους Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Βασίλη Οικονόμου, Κατερίνα Μαρκου, Χρήστο Αηδόνη και Μίμη Ανδρουλάκη. 
Επίσης, υπάρχουν πολλοί προερχόμενοι από τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ. 
Οι εκτιμήσεις θέλουν τους Κώστα Γιοβανόπουλο, Γιώργο Νταβρή, Γιάννη Κουράκο, Γιώργο Κασαπίδη και Χρυσούλα Γιαταγάνα να θεωρούνται ως οι πιθανότεροι να ψηφίσουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. 

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: