2.11.14

Καραμάνος: «Με 300 εκατομμύρια σε 3-4 χρόνια λύνουμε το αντιπλημμυρικό της Αττικής»...



Το κενό στρατηγικής επί χρόνια στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής, με αποτέλεσμα καταστροφές σαν την πρόσφατη από τις πλημμύρες, κατήγγειλε μιλώντας στο ...
"Κόκκινο", ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος. 
Ο Χρ. Καραμάνος έκανε σαφές πως η νέα περιφερειακή αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει στο μέλλον το "τραγικό φαινόμενο της απουσίας αντιπλημμυρικού σχεδιασμού γι ατην Αττική". Με 300 εκατομμύρια μπορεί σε ένα διάστημα 3-4 χρόνων να λύσουμε το θέμα, τόνισε.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες, οι οποίες είναι ευθύνη της περιφέρειας -αντίθετα οι οικίες εμπίπτουν στην ευθύνη των δήμων και του υπουργείου Εσωτερικών- είπε πως η καταγραφή βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και θα ακολουθήσει η αποζημίωση των ενδιαφερόμενων.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών είπε πως ψηφίστηκε για να μην τεθεί «εκτός λειτουργίας» η Περιφέρεια Αττικής, βάσει καλλικρατικού νόμου, αλλά μέσα σε 13 ημέρες κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στην Οικονομική Επιτροπή για να εγκριθεί η αναγκαία αναμόρφωση, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, οπότε και θα εφαρμοσθεί.


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: