4.11.14

Πολιτική, δάνεια και Παιδεία στο «κόκκινο»...


Η σύγκρουση κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκλογές στο σαλόνι του προέδρου, η σύγκρουση των μαθητών με το υπ. Παιδείας στους δρόμους και τα «κόκκινα» δάνεια απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.
Οι...

μαθητικές καταλήψεις και οι μαζικές πορείες των μαθητών είναι το πρώτο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί με τίτλο «Είμαι δεκαεξάρης αλλάξτε τα Λύκεια». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο υπ. Παιδείας σκέφτεται αντίποινα και συγκεκριμένα παράταση του διδακτικού έτους ενώ δεν αποκλείει αστυνομική παρέμβαση.



«Πάρε πρόεδρο, δώσε εκλογές» είναι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας αναφορικά με τις συναντήσεις του προεδρικού και το μήνυμα Τσίπρα προς Σαμαρά. Ψηλά στους τίτλους της εφημερίδας οι προειδοποιήσεις από την ΕΕ ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι απίθανη και το «νέο πρόγραμμα» δεδομένο για την τρόικα.
«Κρίσιμες εξελίξεις σε διπλό ταμπλό» αναμένουν Τα Νέα στο πρωτοσέλιδο μιλώντας για ανεπίσημη ενημέρωση στις Βρυξέλλες και ραντεβού κορυφής στην Αθήνα.




«Σύγκρουση για τις εκλογές στο σαλόνι του Προέδρου» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Έθνους για τη συναντήσεις που είχαν πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Κάρολο Παπούλια. Σε πρώτο πλάνο τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια η λύση των οποίων αναζητείται και η εφημερίδα τη χαρακτηρίζει σταυρόλεξο: «Επιφυλακτικοί οι τραπεζίτες. Φόβος ότι θα δημιουργηθεί νέα γενιά κόκκινων στεγαστικών».



«Με αστερίσκους η διπλή λύση στα κόκκινα δάνεια» γράφει η Ναυτεμπορική αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ζητούνται παρεμβάσεις στο πτωχευτικό δίκαιο».



«Μονομαχία στο προεδρικό» γράφει για τα ραντεβού Τσίπρα και Σαμαρά με Παπούλια η Εφημερίδα των Συντακτών. «Πυρετός για το εθνικό θέμα» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που επικεντρώνει κυρίως στην «τουρκική απειλή» για την οποία, όπως σημειώνει, Παπούλιας, Σαμαράς, Τσίπρας, συμφωνούν διαφωνώντας. Πολιτική πόλωση και «μετωπική με φόντο το Προεδρικό» βλέπει η Καθημερινή. «Αποσταθεροποίηση επιλέγει ο Σαμαράς» σύμφωνα με την Αυγή.

 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: