8.11.14

Σαμαράς: Μας συνδέουν κοινές ανησυχίες...


sama... για τη σταθερότητα στη Μεσόγειο ...
Με την Κύπρο και την Αίγυπτο μας συνδέουν κοινές ανησυχίες για τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τις συνομιλίες που είχε στο Κάιρο στο...
πλαίσιο της τριμερούς συνόδου Κορυφής.


«Σήμερα ενισχύσαμε τα θεμέλια μιας πανάρχαιης φιλίας με έμφαση σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας, αξιοποίησης των θαλάσσιων πόρων, αξιοποίησης των εκατέρωθεν συμμάχων για το καλό των λαών μας και της Ευρώπης. Αυτό το γεωπολιτκό πλέγμα θα ενισχυθεί με την εμβάθυνση και των πολιτιστικών σχέσεων των τριών χωρών» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η διακήρυξη που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των γεωποπολιτικών και οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε διάφορους τομείς, πέραν της ενέργειας.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κάιρο ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: